Ga naar de inhoud

Sintocht

Dit jaar komen Sinterklaas en de pieten weer naar Woensdrecht en Hoogerheide

Net zoals vorig jaar komen Sinterklaas en de Pieten op zaterdagavond 18 november langs de huizen en kunnen jullie hen dus voor de deur welkom heten. Versier of verlicht jouw huis, hang de vlag uit en laat zien dat de Sint en Pieten weer van harte welkom zijn in onze mooie gemeente.

De Sintocht start om 17.15u bij de kerk van Woensdrecht. Vervolgens hebben de Pieten een mooie route uitgestippeld door de straten van Woensdrecht en Hoogerheide. Rond 19.30u verwachten wij voor MFC Kloosterhof de Sintocht te eindigen.

Op het Col. Whitakerplein en het Sint Lucasplein zal er kort worden gestopt om samen met Sinterklaas en de Pieten mee te zingen en te dansen met Harmonie Aurora en Harmonie De Scheldezonen.

Zorgen jullie ervoor dat jullie langs de kant van de straat gaan staan met een mooie lampion, lichtjes en misschien ook wel met een mooie tekening. Wat wij gehoord hebben is dat Sinterklaas nog wat lekkers meeneemt voor de kinderen.

Daarnaast hebben de pieten zeker geleerd van afgelopen jaar en hebben zij besloten zwemles te nemen bij Laco zwembad in Hoogerheide. Er zullen een aantal filmpjes van de zwemles gedeeld worden, maar ze hebben ook zeker jullie hulp nodig bij de intocht. Gaan jullie ze meehelpen met de zwemles? Kunnen jullie laten zien hoe goed jullie al kunnen zwemmen? Doe mee door aan de route te gaan staan met jullie super coole duikbril, zwembandjes, krokodillen, zwemflippers of alle andere zwemspullen die jullie hebben.

Goed doel

Tijdens de Sintocht verzamelen wij weer speelgoed in voor het Druppeltje. Hier kan de Sint altijd hulp bij gebruiken. Dus heb je oud speelgoed (in goede staat en geen knuffels) hou deze dan paraat. Er rijdt een echte kadootjescamper mee in de intocht om al dit speelgoed te verzamelen. Je kunt het speelgoed bij de Pieten afgeven en zij leggen het speelgoed in de kadootjescamper. Zo helpen jullie ook andere kindjes!

Blue Ticket

Omdat de Pieten op zwemles zijn geweest, hebben ze daar samen met Sinterklaas ook filmpjes van gemaakt. Deze vind je binnenkort op onze website. Let dus goed op of je hem voorbij ziet rijden, want weten jullie wat de Pieten stiekem ook gedaan hebben? Ze hebben in een aantal snoepzakken een echt Blue Ticket verstopt. Zit deze in jouw snoepzak dan heeft de Sint nog een speciale verrassing voor jou.