Ga naar de inhoud

Koningsdag

Koningsdag 2024

Kijken jullie er ook weer zo naar uit om Koningsdag te gaan vieren? Wij in ieder geval wel! Daarom heeft Stichting Openbare Feestelijkheden ook dit jaar weer een mooi programma in elkaar gezet voor jullie. Dit begint op vrijdag 26 april om 19.00 uur met het straattekenen bij MFC Kloosterhof. Uiteraard kan je bij ons nog steeds een pakje kleurstoepkrijt kopen en de prijsuitreiking voor de mooiste tekening zal rond 20.00 uur zijn.

Op koningsdag zelf, zaterdag 27 april, begint de dag om 09.00 uur met klokgelui en alle opgehangen vlaggen die wapperen in de wind. Rond 09.30 gaan wij met Harmonie Aurora en de versierde fietsen, steppen, skelters en alles wat maar kan rollen vanuit het Dr. Van de Karplein naar het Ouwe Raedthuysplein. De (nieuwe) route van de versierde fietsjes gaat als volgt; Dokter v.d. Karplein, In d’Hoef, Duinstraat, Platengastraat, Edward Jennerstraat, Sint Lucasplein, Griblingstraat, Duinstraat, Raadhuisstraat, Ouwe Raedthuysplein. Hier houden we de aubade onder begeleiding van Muziekvereniging de Scheldezonen en Harmonie Aurora en vindt de prijsuitreiking plaats.

Vanaf de middag 12.30 uur kunnen jullie je inschrijven voor de welbekende Fietspuzzeltocht, fotowandeltocht, regiofietstocht en kan er opgebouwd worden voor de kindervrijmarkt die officieel start om 13.00 uur. Let op, niet eerder dan 12.30 uur komen. Wij vragen net als ieder jaar een kleine bijdrage voor deze activiteiten. De tussenstop van de Fietspuzzeltocht en Fotowandeltocht zal naast het aanmoedigen van de Alleskunner op het WVV terrein ook een inkijkje geven in het analyseren van ongevallen. Baan Hofman ongevallenanalyse zal op het terrein tekst en uitleg geven.

Dit jaar dagen wij jullie opnieuw uit om de ‘Alleskunner’ van Woensdrecht en Hoogerheide te worden. De Alleskunner zal op het WVV terrein zijn in Woensdrecht en begint om 13.00 uur, rond 15.00 zal er duidelijk worden wie zich de ‘Alleskunner’ van Woensdrecht en Hoogerheide 2024 mag noemen. Uiteraard zijn de fans ook zeker welkom om iedereen aan te moedigen! Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in via www.sofnieuws.nl

De dag eindigen wij zoals altijd met het rad van Avontuur. Deze zal ook weer plaatsvinden in het MFC Kloosterhof vanaf 16.30 uur. De deelnemers van de Alleskunner, fietspuzzeltocht en fotowandeltocht krijgen tegoedbonnen waarmee je lootjes kan halen zodat je (veel) prijzen kan winnen.

Na Koningsdag stoppen wij niet, wij houden de feeststemming nog eventjes aan en gaan op zondag 5 mei de Oranjerit weer rijden. De echte autopuzzelrit met vragen en opdrachten waar je heel goed, of juist niet, moet nadenken. De Oranjerit begint om 13.00 uur en mocht je mee willen rijden dan kan je inschrijven tot en met 30 april via onze website www.sofnieuws.nl De eerste auto’s zullen om 13.00 starten vanaf Café-Zaal Boulevard, Raadhuisstraat 119 in Hoogerheide. De prijsuitreiking en uitleg is ’s avonds ook op deze locatie rond 20.00 uur.

Tot ziens op een of meerdere van onze activiteiten rondom Koningsdag 2024, in onze mooie dorpskernen Hoogerheide en Woensdrecht.

Zie hierbij in een overzicht het programma voor Koningsdag en de Oranjerit.

DatumTijdActiviteitLocatie
Vrijdag 26 april19.00 – 20.00StraattekenenHoogerheide, Kloosterhof
Zaterdag 27 april09.00KlokgeluiJullie hangen de vlag toch wel uit!
09.30Versierde fietsjesDokter v.d. Karplein, Hoogerheide
10.00AubadeOuwe Raedthuysplein, Hoogerheide
12.30FotowandeltochtStart Kloosterhof (na 13.30 kan er niet meer gestart worden)
Tussenstop Baan Hofman Ongevallenanalyse en De Alleskunner, WVV’67 terrein
12.30FietspuzzeltochtStart Kloosterhof (na 13.30 kan er niet meer gestart worden)
Tussenstop Baan Hofman Ongevallenanalyse en De Alleskunner, WVV’67 terrein
12.30RegiofietstochtStart Kloosterhof (na 13.30 kan er niet meer gestart worden)
13.00KindervrijmarktPlein voor Kloosterhof (opstellen vanaf 12.30)
13.00 – 15.00De AlleskunnerWVV’67 terrein
16.30Rad van AvontuurKloosterhof
Zondag 5 mei13.00OranjeritCafé-Zaal Boulevard, Raadhuisstraat 119, Hoogerheide

Zie hieronder de links naar alle activiteiten

Hey jij!! Ben jij die Alleskunner van Woensdrecht en Hoogerheide? Ga jij jezelf bewijzen tegenover de rest. Hou jij wel van een uitdaging en denk je dat je alle spelletjes en uitdagingen aankan?

Dit jaar is het straattekenen op woensdagavond 26 april. Ook nu kunnen kinderen t/m 12 jaar weer naar hartenlust straattekenen.

Op zaterdag 27 april verwachten we alle kinderen van Woensdrecht en Hoogerheide met hun mooi versierde fiets, step, wandelwagen enz..

Zoals altijd een druk bezocht onderdeel is de fietspuzzeltocht. Het is een tocht voor jong en oud. Hoewel het een gezelligheidsrit is, wordt er toch wel het een en ander aan logisch denken van je gevraagd. Een leuke uitdaging en ook dit jaar hebben we weer een leuke tocht! 

Aan de hand van foto’s en vragen brengt de fotowandeltocht jou wellicht op plekjes waar je nog niet bent geweest.

Op basis van het knooppuntennetwerk hebben wij een mooie regiofietstocht (ca. 45 km) voorbereid, waarbij je op eigen gelegenheid heerlijk rijdend op de fiets voorbij de fraaiste plekjes in onze omgeving komt

Ook dit jaar is de Kindervrijmarkt op het plein voor MFC ‘t Kloosterhof. De kinderen kunnen allerlei spulletjes verkopen.

Als afsluiter van Koningsdag spelen we rond de klok van 16.30 uur het Rad van Avontuur.

Deze Oranjerit (autopuzzelrit) is bij uitstek geschikt om samen met kennissen of vrienden een gezellige middag te hebben. Wilt u meedoen? Schrijf je in via de link.